Nya bevis avslöjar att IDF hade detaljerad förhandskännedom om Hamas planer

Lästid: 2 minuter

Omarbetad här för överskådligheten av: Globalismensmaktelit.se S. Kling

Enligt en nyligen publicerad rapport från Haaretz har ett nytt dokument från Israels försvarsstyrkor (IDF) avslöjat Hamas planer på att genomföra omfattande attacker mot Israel, inklusive att ta israeliska medborgare som gisslan. Dokumentet började cirkulera den 19 september och förutsåg dramatiska händelser som sedan inträffade den 7 oktober.

Enligt rapporten hade Hamas genomfört intensiva träningsövningar med sina elitstyrkor, Nukhba, där man simulerade räder mot israeliska mål och infiltrerade IDF-poster. Trots att detta dokument var känt bland högt uppsatta inom försvarsmakten, ignorerades varningssignalerna om det kommande hotet.

En av de mest alarmerande uppgifterna i dokumentet var Hamas specifika planer på att ta mellan 200 och 250 israeler som gisslan. Detaljerade instruktioner fanns också för hur gisslan skulle hanteras och behandlas, inklusive förbud mot att informera sina familjer om sitt tillstånd och hot om att döda gisslan om de försökte fly.

IDF har nu påbörjat en intern utredning för att granska varför varningarna om Hamas planer ignorerades och hur man kan förbättra försvarsmaktens beredskap inför liknande hot i framtiden. Utredningen fokuserar på att identifiera brister i underrättelseinsamlingen och analysera beslutsprocesser som ledde till en oförmåga att förhindra den planerade attacken.

Dokumentet och dess innehåll har väckt stor uppmärksamhet och oro bland både militära ledare och allmänheten i Israel. Diskussioner pågår också om vilka politiska och strategiska åtgärder som krävs för att säkra landets gränser och skydda civilbefolkningen från framtida hot.

Premiärminister Benjamin Netanyahus regering har varit under ökad press att förklara hur sådana omfattande underrättelseuppgifter kunde ignoreras och vad som görs för att säkerställa att liknande misstag inte upprepas.

Medan utredningen fortsätter och politiska frågor diskuteras, fortsätter IDF att vara i högsta beredskap för att möta hotet från Hamas och andra grupper som försöker destabilisera regionen.

Källa: Haaretz

Kommentar av: Paul Craig Roberts

Detta bekräftar vad jag rapporterade tidigare, men det finns mer i historien. Inte nog med att Israel visste i förväg, Israel deltog i attacken mot sig självt. Flera israeliska underrättelsetjänstemän och befälhavare för delar av barriären som skiljer Israel från Gaza har gjort det klart att det är omöjligt att ens närma sig, än mindre tränga igenom, barriären utan att bli upptäckt. För att Hamas-attacken den 7 oktober skulle lyckas var man tvungen att stänga av larmen för barriären och sätta stopp för barriärpatrullerna.

Vid den tiden spekulerade jag i att det också fanns en inblandning av de amerikanska neokonservativa i Biden-regimen. Det var en konspiration med tre syften:

  • (1) att lösa Netanyahus juridiska och politiska problem med en kris;
  • (2) att få till stånd en slutlig lösning på det palestinska problemet, och
  • (3) att utvidga kriget till Libanon, vilket skulle leda till den mycket efterlängtade attacken mot Iran. Varför placerades annars amerikanska hangarfartygsstyrkor, stridsflygplan och trupper omedelbart in i området? Absolut inte för att hjälpa Israel i Gaza.

Det finns mycket mer i den här historien att komma ut.

OBS!“Det är DU som avgör, artikelns trovärdighet, vilket är en avgörande aspekt i att forma en objektiv uppfattning. Vi erbjuder information och perspektiv, men vi uppmanar dig att göra din egen granskning och dra dina egna slutsatser, eftersom vi inte kan göra det åt dig.”